Faits divers 52: Brexit, patriotisme, blauwe kaart.

🛎

Zal ik jullie het verhaal vertellen van het Blonde Typetje & de Blije Lettertjes? Nee? Nou, dan niet.

🛎

Netflix start donderdag een nieuwe serie, een politieke thriller. De titel is nog geheim, maar zal zoiets als ‘Collaps’ zijn. De eerste aflevering, ‘Brexit’, zet direct de toon. Zeer waarschijnlijk volgt dan Grexit, Polexit, Spexit en Itexit. Nexit, Bexit en Lexit laten nog even op zich wachten, maar zullen de serie completeren. Het wordt een spektakel van jewelste, crossmediaal en events irl. Ontsnappen is onmogelijk, althans voor Europeanen.

🛎

De heer Cornelis Gruttema uit Surhuisterzand krijgt van koning Willem Alexander een medaille uitgereikt voor uitzonderlijk patriotisme. ‘Ik ken niemand die zowel de voor-, tussen- en nabeschouwingen van elke match beluistert en analyseert. Iedere Nederlander vlucht naar de plee. Maar zo niet Cornelis. Hulde!’ Cornelis zelf blijft bescheiden: ‘Iemand moet het doen. Het alternatief is het aanhoren van de dorpsroddels van mijn vrouw.’

🛎

2014

De FIFA overweegt de invoering van een blauwe kaart. Spelers die zich gedurende 15 minuten onberispelijk gedragen mogen een extra speler uitkiezen die 3 minuten mag meespelen. Om de balans in de wedstrijd te handhaven (en uit bijgelovigheid) mag een team uit maximaal twaalf spelers bestaan. De blauwe kaart kan per team twee maal getrokken worden. Om het gedrag van de spelers te kunnen monitoren (voorbeeldig gedrag valt minder op) worden er 10 extra scheidsrechters aan het arbitrageteam toegevoegd. Blatter: ‘Het wordt wel wat drukker op het veld, maar het staat wel kleurig’. Na afloop van de persconferentie vertrok Blatter met een rammelaar op een driewielertje, geëscorteerd door twee ziekenbroeders.

🛎

Brexit: de export van het Engelse ontbijt is volledig ingestort. In Duitsland is het nauwelijks meer te krijgen. Lange rijen voor de hotels die het nog serveren, zolang hun voorraad strekt.


About this entry