Vliegende Fyra

2A775A0D-4E39-44CD-91FE-D86D06BFCA86

BREAKING! De Yankees schepen ons af met een JSF die ongeveer 102 gebreken telt. De minister doet of haar neus bloed. Defensie kampt al tientallen jaren met ernstige ontkenningsverschijnselen. Ik noem chroom 6, roestende helicopters, ondeugdelijke granaten, ontbrekend thermisch ondergoed, versleten kogelwerende vesten, gebrek aan munitie, etc. De JSF past feilloos in het rijtje. ‘Zo is bij het boordwapen van het type toestel dat Nederland koopt al meerdere jaren op rij een afwijking naar rechts geconstateerd.’

Geen idee waarom de opeenvolgende ministers er niks aan doen. Misschien zijn ze allemaal stiekem van het gebroken geweertje. Dat we met ons leger geen oorlog winnen, soit. Maar dit soort misstanden kost mensenlevens, van mensen op vredesmissie. Ziet u het voor zich? De KLM die rondvliegt met wrakke toestellen? Dat pikt ons parlement niet. De NS die rondrijdt met wrakke treinen? Dat pikt.. o wacht, we hadden de Fyra.

Zolang onze piloten het leven niet laten vind ik het best. En die afwijking naar rechts? Allang mooi dat het hier een afwijking wordt genoemd 😉.


About this entry