Faits divers 44: skip Blue Monday

🛎

Op een winderige winterdag gaat mijn mobieltje.

-Trump hier, zeg luister!

-Ha, Donny, hoe gaat ie?

-Noem me niet zo! Ik ben president elect!

-Ja dag, dat ga ik dus echt niet doen.

Hoewel ik regelmatig van nummer wissel weten de groten der aarde me toch altijd weer te vinden. Klein kunstje met hun inlichtingendiensten natuurlijk. Trump belt de laatste tijd wat vaker. Het wordt vervelend, eerlijk gezegd. Maar goed, als ik er een wereldbrand mee kan voorkomen, vooruit dan maar.

-Zeg het eens, waarom bel je?

-Ze doen het weer! Ik voel me niet serieus genomen!

-Gaat het over de Russische hackers?

-Er zijn geen hackers! Ik ken geen Russen!

-Tuurlijk, wat jij wil. Maar waar bel je dan om?

-Nou, Vlad doet vervelend. Hij speelt een spelletje met me. Ik had afgesproken dat, dat…

-Dat wat?

-Nee, niks. Er is niks gebeurd in dat hotel. En er is ook niet gefilmd.

-Juist. Nou, dan hoef je je geen zorgen te maken. Toch?

-Ach, wil jij eens met Vlad praten? Misschien luistert hij wel naar jou.

-Nou, Poetin belt niet zo vaak. Hij zit liever wat te mokken in Moskou. Ik spreek hem nauwelijks.

-Je moet hem bellen! Ik, president elect van de USA beveel je om hem te bellen! Los het op!

-Donald, kleinigheidje misschien, maar ik ben niet bij jou in dienst en ik ben ook jouw onderdaan niet. Los het zelf maar op.

-Wat? Je weigert? Nou, dan boycot ik de Goudse kaas! En de klompen! En Manneke Pis komt er niet meer in! Puh!

-Donny, Manneke Pis is een Belg…

-Eh, dat wist ik heus wel!

-Dag Donald…

🛎

2015

Ajax – Feijenoord:

‘feyenoord is verplicht dit te winnen nu je op bijna iedere positie beter bent,

maar we doen het bijna altijd moeizaam in amsterdam dus gerust ben ik

er nog niet op,maar verwacht toch wel een 1-2 overwinning. ‘

‘Word gewoon opgevangen door Schone, die zakt gewoon een linie terug en el ghazi gaat gewoon rechtsbuiten spelen. Dus in principe moet het geen probleem zijn. Punten blijven in Amsterdam!’

THE HEAT IS ON!

🛎

Wegens gebrek aan kou heeft het KNMI de winter voor de eerste drie maanden van 2014 afgeschaft. ‘Er valt geen eer aan te behalen, de nachtvorst is op, we hebben geen hagel meer, laat staan sneeuw, om over matige tot strenge vorst maar te zwijgen’, aldus een woordvoerder. Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden is de radeloosheid nabij. ‘Nog een zo’n seizoen en we zien onszelf genoodzaakt tot opheffing’. Ook uit kringen van invasievogels zijn kritische geluiden vernomen. ‘We zijn barre kou ontvlucht, dat wel. Maar dat betekent niet dat we direct subtropische temperaturen verwachten. Dit gaat ons te ver.’

Rutte ziet voorlopig geen aanleiding tot maatregelen. Wel heeft minster Kamp laten weten dat hij graag ziet dat de Nederlandse huishoudens met der ramen open stoken, om de verkoop van aardgas nog enigszins op peil te houden.

🛎

Breaking News! Blue monday is vanaf 2015 voorgoed verleden tijd. De VN hebben besloten dat de maandag van de laatste volle week van januari voortaan overgeslagen wordt. Het wordt na zondag dan direct dinsdag. In september van datzelfde jaar wordt de maandag dan weer ‘ingehaald’. Dan is het dus in de laatste volle week van september twee keer maandag achter elkaar. ‘Blue Monday’ is een economische ramp door het vele verzuim en de piek in het aantal ziekmeldingen, terwijl september een relatief productieve maand is, die door een dagje extra alleen nog maar in productiviteit zal toenemen.

Als ‘Skip Blue Monday’ een succes wordt, is de kans groot dat er meer dagen zullen volgen. Vrijdag de dertiende is een volgende kandidaat.

🛎


About this entry