Faits divers 39: handelingsonbekwame vrouwen

A70A37B1-2B36-4433-AB53-4F2AE36432A0

🛎

BREAKING!
Chocolademunten van de Hema die de beeltenis van koningin Beatrix dragen worden voor krankzinnige bedragen verkocht en gekocht. Marktplaats en EBay zijn de belangrijkste plekken waar de handel plaats vindt.
Een gelukkige bezitter van flink wat van die munten -hij wil graag anoniem blijven- deelt mee: ‘Ik ben multimiljonair door het bezit van chocolademuntjes, wie had dat gedacht?’ De hype is ontstaan doordat de Hema heeft besloten de oude mallen te laten vervangen.
‘Het is een beetje als het echte muntgeld. In een portemonnee zitten ook euro’s van zowel koning Willem-Alexander als Beatrix”, zegt de HEMA. Maar wat de chocoladevariant betreft, gaat er wel wat veranderen. Het bedrijf gaat de fabrikant vragen om de oude mallen te vervangen door nieuwe waarop de koning prijkt.
Vrijwel alle vestigingen zijn door hun voorraad heen. De overige vestigingen worden zwaar bewaakt.

🛎

Zaterdag, op de markt bij de groentekraam:
– ‘Nee, dat at ik vorige week ook al.’
-‘Nou en? Als je het lekker vindt.’
-‘Nee, dat kan niet.’
-‘Waarom niet?’
-‘Door dat wat ik thuis op de bank heb zitten.’
-‘Dan laat je ‘m toch zeker zelf boodschappen doen!’

🛎

Tot 14 juni 1956 waren vrouwen in Nederland ‘handelingsonbekwaam’. Ze konden geen apparaten kopen, geen bankrekeningen openen, geen financiële transacties plegen. Daarvoor hadden ze een machtiging nodig van hun man. Ook werden ze op de dag van hun huwelijk per direct ontslagen, zodat ze een toegewijde echtgenote konden zijn.
Grutjes.

🛎

‘De Europese vergunning van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat wordt met vijf jaar verlengd. Dat hebben de 28 EU-landen maandag besloten. Achttien landen, waaronder Nederland, stemden voor, negen tegen en een land onthield zich van stemming.’

De bewindslieden die voorstemden, geven het hun kinderen ook op brood, gemengd met hagelslag. ‘Het spul is volkomen ongevaarlijk. Ik poets er mijn tanden mee. Het geeft ook een fijn smaakje aan de aardappelpuree.’

🛎

‘Onderzoeksraad: risico’s tijdens jaarwisseling te groot’

OK. Ik wil een gedetailleerde interactieve kaart van Nederland. Met daarop in kleur de aard van het onheil, het tijdstip waarop dat onheil te verwachten is. En real time bijgewerkt. Zodat iedereen op grond van de gegevens kan besluiten waar hij of zij zich op welk moment dan ook tijdens Oud & Nieuw zich zal begeven. En ruim van te voren, met een helder instructiefilmpje.


About this entry