Faits divers 36 met selfie of toch niet

Sport levert pure poëzie op. Uit een stukje van Steven Verseput.

Kan Feyenoord
-zo snakkend,
zo snakkend
naar een zege,
een zoete zege
op de rivaal,
de eeuwige rivaal,
(de laatste
in de competitie
was in 2012-)
Ajax klem zetten
met een combinatie
van duelkracht
en verzorgd
veldspel?

🛎

‘Een man leest de krant en zegt tegen zijn vrouw : Wist je dat vrouwen 30.000 woorden per dag gebruiken en mannen slechts 15.000 ? Zijn vrouw antwoordt : Dat is gemakkelijk te verklaren. We moeten altijd alles twee keer zeggen vooraleer jullie iets begrijpen !’

🛎

2012

Op een dag zeggen de machthebbers: ‘Ik wil de macht niet meer. Ik ga hem verdelen.’ Op een dag zeggen de rijken: ‘Ik wil al dat geld niet meer. Ik ga het verdelen onder armen.’ Op een dag zeggen de bezitters van van alles en nog wat: ‘Bezit geeft zoveel zorg. Ik wil minder. Wie wil er wat van mij? Maar wel eerlijk delen.’ Op die dag wordt minder meer.

🛎

2015

Nederland wordt opgezadeld met twee panda’s. Duur en onpraktisch. Het schijnt dat Rutte het graag wilde en Willem Alexander kon natuurlijk geen nee zeggen. Ze komen naar Rhenen.

Ik heb ook gehoord dat we China met gelijke munt gaan terugbetalen: zij krijgen twee korenwolven, compleet met een Limburgse akker. Dat zal ze leren.

🛎

2017

Lieve lezertjes, ik ben weer bij adem, ik zit weer op mijn stoel. Daar was ik namelijk, naar adem snakkend, even afgetuimeld. Ik zal je vertellen waarom. Onze driekleur, ja de vlag van ons fiere landje, komt in de Tweede Kamer. Niemand weet nog hoe, maar in ieder geval niet als deurmat. En weet je wie dat mogelijk maakten? De SGP en de PVV. Ik vind het prima hoor. De Partij voor de Dieren vindt het onzin. Ook goed. Maar dan: de SGP heeft daar commentaar op. Voor ik verder schrijf wil ik weten of je goed zit. Doe even je bovenste knoopje los, zet het raam op een kiertje, neem een krantje bij de hand om jezelf wat frisse lucht toe te wapperen. Dan volgt nu het commentaar. ‘Je hebt altijd mensen die niet meegaan in de moderne tijd.’ Deze woorden komen uit de mond van de woordvoerder van de SGP. Bent u daar nog? Geen flauwte? Ieder heeft recht op een mening. Maar dat uitgerekend een SGP-er de PvdD toevoegt dat ze niet meegaan in de moderne tijd vind ik zo ongeveer het toppunt van ongeloofwaardigheid. Daar komt nog bij dat ik promotie van de natiestaat, want daar staat die driekleur symbool voor, een tamelijk antieke actie vind. Wie een beetje rondkijkt ziet dat de natiestaat, een negentiende eeuws gedrocht, op zijn laatste benen loopt. Prima dat de PVV en de SGP zich daar druk over maken. Maar kom me niet aan met de nonsens dat het modern is. Eigenlijk ben ik ook niet benieuwd naar de argumenten.


About this entry