Faits divers 35: kwaliteit voorop

A7CDEDBD-E001-4EAA-A1EF-EDDBCCF338F7

‘Brabant koploper autobranden, ook in Zuidoost-Brabant vaak raak.’

Andere regio’s reageren gepikeerd. ‘We wisten niet dat het een wedstrijd was!’ Zeeland wil het aantal autobranden flink gaan opvoeren. Friesland probeert met keetbranden te scoren. Gelderland onderzoekt of trekkers ook goed fikken.

🛎

Heb ik nu goed begrepen dat 50+ gaat ageren tegen de deelname van een oude man met soepjurk en witte baard tijdens de intocht van Sinterklaas? Want de ouderen worden ‘gestigmatiseerd’?

🛎

Gehoord op de radio, van een arts: “mijn collega’s zijn drukker met hun 2e huis, 3e SUV of 4e vrouw, dan met hun patiënten…’

🛎

‘Beoogd minister-president Mark Rutte streeft er niet naar evenveel mannen als vrouwen op te nemen in zijn nieuwe kabinet. Als VVD-voorman staat voor hem de kwaliteit van kandidaten voorop, zei hij vanavond in een korte persconferentie.’

Dus Rutte kan niet garanderen dat zijn kabinet voor de helft uit vrouwen bestaat, want – let op, nu komt het- ‘kwaliteit staat voorop.’ Dat is heel vreemd. Vind je ook niet?

Of zou hij bedoelen dat er, juist vanwege de kwaliteit, meer vrouwen dan mannen in komen?

🛎

2012: Nu de Rabobank bakken geld overhoudt omdat ze de wielrennerij niet meer sponsoren, mogen ze van mij de museumkaart weer onder hun hoede nemen. Ik geef toe, sommige schilders waren zwaar onder invloed tijdens hun werk, maar het stelt niets voor vergeleken met de wielersport.


About this entry