Faits divers 34: lachen met Mark

Voor de kust van Texel is een bultrug gesignaleerd. Het dier wordt massaal gespot, omdat het eiland volgestroomd was met natuurliefhebbers voor het Dutch Birding vogelweekend Texel.

’Je verwacht het niet, doorgaans begeven bultruggen zich niet in het luchtruim, maar dit was duidelijk een zweverig type.’ De beste man, fanatiek vogelaar, was er nog beduusd van. ‘Ineens, out of the Blue, zal ik maar zeggen. Zoölogen opperen voorzichtig een nieuwe soort.

🛎

Dapper

Mark Rutte trekt een dappere conclusie. ‘Omdat de afgelopen tijd wel heel veel bewindslieden van VVD-huize hebben gefaald, heb ik besloten om als enige VVD-er zitting te nemen in dit kabinet. Ik erken dat de coalitiegenoten met gemak voor kandidaten kunnen zorgen die met kop en schouders uitsteken boven wat wij te bieden hebben. Daarnaast, en dat is van persoonlijke aard, ben ik het zat om steeds maar weer achter iemand te moeten gaan staan. Het bezorgt me een wat morbide reputatie. U begrijpt dat mijn partij niet voetstoots akkoord ging. Er zitten nogal wat baantjesjagers bij, met topzware ego’s. Maar het landsbelang staat voorop.’

De toegestroomde pers was aanvankelijk met stomheid geslagen. Daarna barstte men in lachen uit: het was ook te mooi om waar te zijn.

🛎

Kim Jong-Un heeft Donald Trump gefeliciteerd met het winnen van de presidentsverkiezingen, en met het feit dat hij nu president voor het leven is. ‘We zullen als gelijkgestemden de banden nauwer aanhalen. Het is fijn dat de Grote Vijand is veranderd in een Grote Vriend.’, aldus de zegsman van Kim Jong-Un. De functionaris die de Opperste Leider wilde wijzen op het feit dat de Amerikaanse kiezer eerst nog aan het woord was, is hartelijk uitgelachen. Sindsdien is niets meer van deze man vernomen.


About this entry