Faits divers 31, o.a. Planeet PLU30009-5

66132593-D272-44DC-A6D8-6B6984B460C5

 

‘Een tomboy is een meisje of vrouw die zich gedraagt volgens de geslachtsrol die aan mannen wordt toegeschreven. Kenmerkend voor zulk gedrag is het dragen van jongenskleding en interesse in traditioneel mannelijke zaken zoals lichamelijke activiteiten, exacte wetenschappen en sport.’

Ik ga nu eventjes stil in een hoekje zitten, verbijsterd.

🛎

‘Jan kust babybuik, Maan en Kaj intiem gespot.’
Soms heb ik geen idee wat ik lees. Het dadaïsme is er niks bij.

🛎

Ik weet wel dat niemand dit leest. Soms, als ik me verveel, loop ik de tuin in, graaf een kuiltje, ga er in zitten en doe ik of ik een radijsje ben…

🛎

2014

Wat ik aan doen ben? Ik denk terug aan vorige week zaterdag. Toen zat ik met Cok Bakker en Rob Proost in een parkje in Lille, onder het toeziend oog van Marechal Foch een vers gegrilde kip te eten. Het vet druppelde van onze kin. Lekker vieze vingers. Genieten van een sappig en smakelijk kippetje.

🛎

Ging nog even naar de supermarkt voor een paar boodschappen. Voor me loopt een jonge blonde vrouw in een tricotjurk. Haar billen, benen en borsten komen er bijzonder goed in uit. Haar lange haar golft over haar schouders. Net als ze naar binnengaat, komen er twee jongetjes naar buiten. Ze stoten elkaar aan. Hun ogen kunnen ze niet van haar afhouden. Geen geroep, geen gelach. Wat gaat er in die hoofden om?

🛎

Het nieuwe kabinet heeft de ultieme oplossing voor Schiphol en Lelystad. Uw reporter heeft de hand weten te leggen op een bierviltje waarop het plan staat. Het viel uit de jaszak van Rutte. Alle provincies krijgen een eigen vliegveld, tweemaal de grootte van het huidige Schiphol. Elke provincie krijgt een evenredig deel van het jaar al het vliegverkeer te verwerken. De overige delen van het jaar is het daar dan stil. Het plan is afgekeken van het Europees parlement dat pendelt tussen Straatsburg en Brussel.

🛎

‘De komende jalen zal het aantal Chinese toelisten dat naal Nedelland komt explosief stijgen. Dat voolspelt het Nedellands Buleau voor Toelisme en Conglessen.

Nu staan Chinezen met 200.000 bezoekels pel jaal op 9 in de toelisten-top-10. De velwachting is dat het aantal bezoekels ovel tien jaal is velvielvoudigd, tot 800.000 Chinese toelisten in 2025.

El kunnen jaallijks meel Chinezen naal Nedelland op vakantie omdat ze meel te besteden hebben en omdat het makkelijk is om een visum te klijgen.

Voolal in de Landstad lichten steeds meel bedlijven zich op de Chinese toelist. Op Schiphol zijn teksten in taxflee winkels ook in het Chinees. In de Bijenkolf spleken sommige medewelkels Chinees en el zijn diamantails die Chinezen in dienst hebben genomen om klanten te welven.’

🛎

‘Blaak soleert naar wereldtitel in Bergen.’

Een juweel van een krantenkop. Wat of wie wordt bedoeld met Blaak? Niet het treinstation in Rotterdam. Zoveel werd me wel duidelijk. Het zal wel een persoon zijn. Ik ken geen Blaak. Is het een man, een vrouw? Het staat er niet bij. En dan: er wordt gesoleerd. Tja, welke betekenis moet hier gekozen worden? ‘iets alleen doen; als solist optreden; (negatief:) te weinig samenwerken, niet coöperatief zijn.’ Het lijkt me handig om te soleren als je een wereldtitel wilt veroveren. Tenzij het om een gezamenlijke activiteit gaat. Dat kan in deze zin ook. De gebeurtenis vindt plaats in Bergen. Met een hoofdletter, dus een plaats. Waar? Bergen-binnen? Bergen aan Zee? Of Bergen in Noorwegen. Insiders weten het natuurlijk allang. Mooi is dat, om compleet Chinees te schrijven voor outsiders.

🛎

Zojuist landden twee ruimteschepen van de planeet PLU30009-5, van het Fornax dwergsterrenstelsel op mijn aanrecht. De communicatie liep aanvankelijk wat stroef, Google translate had wat moeite om de goede taalfamilie te vinden. Verder was het geluid dat de ruimtewezentjes maakten, tamelijk supersonisch. Wellicht kleine stembandjes, als ze die al hebben. Ze waren van plan om nieuwe sterrenstelsels te veroveren en te plunderen wat er ook maar te plunderen viel. Eerder waren ze op de maan geland, maar dat was ‘een dooie boel’, zeiden ze. Overigens was er niet veel meer over van wat mensen daar achter lieten. ‘Die schooiers van XLI-112-BRF waren ons voor!’ Dat leverde enige frustratie op. Toen ze er achter kwamen dat ik hen een maatje te groot was, besloten ze toch maar vrede te sluiten. Omdat het onmogelijk was om een handtekening te zetten op een microscopisch klein stukje papier, hebben we het digitaal opgelost. Met een speciaal versleutelde code is een niet-aanval-verdrag getekend. Voor het aangaan van handelsbetrekkingen heb ik ze maar even naar Henk Kamp verwezen. Dat hij demissionair was vonden ze wel grappig.


About this entry