Faits divers 29 (Prinsjesdag)

E3ABBF8D-84E5-4C84-B22B-664B24ED9C1D

2015

Ook dit jaar stelde de oppositie weer teleur door zich opnieuw teleurgesteld te tonen over de troonrede. Rutte: ‘Het is elk jaar het zelfde liedje. Nooit doen ze eens gezellig mee. Ik ben er klaar mee.’ Buma (CDA) was op zijn beurt teleurgesteld over de teleurstelling van Rutte. “Wat verwacht hij dan? We zitten in de oppositie. OP-PO-SI-TIE! Voor het CDA is dat enorm wennen. Zo’n rol heb je niet een twee drie onder de knie. Ik ben klaar met Rutte, verwend knulletje, meteen een siplip als je niet opzit en pootjes geeft.’ Koning Willie liet desgevraagd weten er niet mee te zitten. ‘Ze doen maar.’, was zijn snedige commentaar.

🛎

‘Wat als de koning griep heeft? Tradities en trends in 200 jaar Prinsjesdag’
Koningin Beatrix heeft verschillende keren verstek laten gaan op Prinsjesdag. Gelukkig waren er altijd goede stand-ins om haar te vervangen. Het publiek heeft het nooit gemerkt. Het aantal keren en wanneer precies is een van de beste bewaarde paleisgeheimen. In 1992 ging het bijna mis: de koningin werd herkend in een friettent in Lokeren. De bewuste getuige is intensief behandeld in het Pieter Baancentrum en kon zich sindsdien niets meer van het voorval herinneren. Hij leeft nu een luxe leven op de Fiji-eilanden.

🛎

2014

De persconferentie over de terugkeer van Marco van Basten bij AZ zendt RTV NH dinsdag 16 september live uit. De uitzending begint om tien uur. Alle activiteiten van Prinsjesdag zullen daarom twee uur later plaatsvinden dan aanvankelijk was gepland. ‘Het was passen en meten, maar het Kabinet en natuurlijk ook de koning hadden alle begrip voor de ruimte die deze belangrijke gebeurtenis nodig heeft. Het publiek langs de route moet gewoon even geduld hebben.’, aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.

🛎

‘Het omstreden slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem gaat per direct dicht. Minister Ben Weyt van Dierenwelzijn heeft ”het bevel gegeven het slachthuis voorlopig te sluiten”.
Eerder dit jaar ging het in Tielt ook mis. En dit is wat we dan te weten komen.

Ik durf de stelling wel aan dat koosjer en halal geslacht vee uiteindelijk beter behandeld wordt. Ja, dood gaan ze allemaal.

🛎

2013

Opmerkelijk: Poetin leest Obama de les middels een ingezonden brief, en neemt daarbij het woord ‘democratisch’ in de mond. Vooruit, het is al mooi dat ie het kan spellen.

🛎

Las gisteren dat iemand vond dat ouders met een kind met syndroom van Down zelf voor de kosten van het kind moeten opdraaien: de geboorte was vermijdbaar. Walgelijk.
Trouwens, hoe wil hij dat met rokers, drinkers, blowers, etc. gaan doen? Hun medische kosten zijn ook vermijdbaar.

🛎


About this entry