Faits divers 28: Prinsjesdag

🛎

‘Patricia is persona non grata geworden aan de catwalks, en dat allemaal na een catfight… enkele seizoenen geleden. In het chique Okura Hotel prees de kleine diva zich letterlijk ’in één klap’ uit de markt door een redactrice in haar gezicht te slaan en een gloeiend hete bitterbal uit te drukken op het voorhoofd van een society-journalist.’
En dat hoor ik nu pas, op de warmste 13e september ooit…

🛎

Vijf van de vier mensen hebben moeite met breuken…

🛎

2017

Kijk, daar snap ik nou niks van. ‘Een rechter in Canada is geschorst omdat hij daags na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump de rechtszaal was binnengekomen met een Trump-petje op zijn hoofd. Daarop stond de campagneslogan ‘Make America great again’.

Natuurlijk verwacht je van een rechter onpartijdigheid. Maar hé, Trump is staatshoofd van het buurland, niet van Canada. Ik had de schorsing eerder verwacht vanwege zijn houding en opstelling.

‘Zabel zou, tijdens de campagneperiode van Trump, in de rechtszaal denigrerende opmerkingen hebben gemaakt over vrouwen en moslims. Verdachten zouden zich hebben afgevraagd of ze van hem wel een eerlijke, onpartijdige behandeling mochten verwachten.’

Nu kunnen het dragen van het petje en ’s mans opvattingen en uitingen natuurlijk samenhangen. Maar dan nog.

🛎

2016

VVD’er Fred Teeven verlaat de politiek. ,,Ik ben nu 11 jaar actief geweest in de landelijke politiek. Ruim zes jaar als Kamerlid en ruim vier jaar als staatssecretaris. Dat was een eh… hele tijd…” Fred pinkt een traantje weg en snuit twee boerenbonte zakdoeken vol. Ook schraapt hij nog eens flink zijn keel. “Eigenlijk ben ik veel te teer voor dit werk. Ik ga me nu eens op het moestuinieren storten. Spruitjes, aardappels, boerenkool, uien. Alles waar je een flinke stamppot van kan maken. Vind ik lekker.” Opnieuw wellen tranen in zijn ogen. Bijna zou je te doen krijgen met deze politicus. Uiteindelijk blijkt hij ook maar een mens. Ik wil hem nog naar de bonnetjesaffaire vragen, maar zie hem wit weg trekken. Het is genoeg geweest. Wie weet, staat het straks in zijn memoires.

🛎

BREAKING NEWS: vanmiddag is uitgelekt dat het dinsdag Prinsjesdag zal zijn. Het kabinet heeft ook dit jaar niet kunnen voorkomen dat de datum voortijdig bekend is geworden. Er wordt nog druk gespeculeerd over de plaats, waarbij Den Haag wordt genoemd, maar daarover laat geen van de departementen of bewindslieden ook maar iets los. Frits Wester toonde zich daarover enigszins teleurgesteld. ‘Je kunt niet alles hebben’, gaf hij ruiterlijk toe.

Ook doen er wilde geruchten de ronde dat er ‘iets met een koets’ zou gaan gebeuren. Iedereen begrijpt dat dergelijke speculaties gespeend zijn van elk gevoel voor realiteit.

🛎

BREAKING! Omdat de Gouden koets in de prak ligt en het oplappen wel 1,2 miljoen euri moet kosten en ook nog eens tot 2023 uit de roulatie is, zit het kabinet met de handen in het haar. De glazen koets is eigenlijk mwoah. Onze kroonprinses kwam op een vet idee: pa en ma op een Solex! Leuk idee, maar dat wordt hem niet. Er bleek nog ergens een antiek Dafje te staan en dat wordt hem. Wel oranje gespoten…

🛎

De komende restauratie van de Gouden Koets zal -iedereen snapt het- tevens HET moment zijn om het paneel ‘Hulde der Koloniën’ te vervangen door een veel aanvaardbaarder tafereel. Er komt een nationale wedstrijd, verdeeld over meer seizoenen, zoiets als ‘Heel Holland Bakt’, waarin alle Nederlanders mee mogen doen en uiteindelijk het winnende treffer op de koets zal worden geplaatst. We hebben kunnen oefenen met onze inzendingen voor het onvergetelijke Koningslied, dus dit wordt opnieuw een feest. Momenteel wordt er gevochten om de uitzendrechten.


About this entry