Faits divers 27: Vindicat

IMG_0711

De mij volslagen onbekende Jon Karthuis (of zoiets) moet wel iets geslikt of gesnoven hebben toen hij het volgende schreef: “Het was een absoluut magische, door een zeer grote kracht gezegende, perfecte, oogverblindende, super emotionele, prachtige liefdesexplosie die mijn vrouw, mijzelf én onze gasten 120 uur lang in zijn zijde zachte greep hield. Venus zal trots op ons zijn.”
Jon vervolgt: “Er zijn veel te weinig woorden om het huwelijk met m’n muze te beschrijven. Ik ben de gelukkigste man in dit sterrenstelsel. De hemel moet met een belachelijk goed verhaal komen om ook maar enigszins in de buurt te komen van deze bovennatuurlijke liefdesviering. Liefde is de mooiste drugs die er bestaat, en het was er in overvloed. We zijn met zó veel prachtige mensen een nieuw era van liefde binnen gestapt en dat ontroert me diep.” Tot zover deze kul.

🛎

2017

Vindicat. Onthou die naam. Voluit: Vindicat atque polit. Handhaaft en Beschaaft. Tja…

‘Een paar honderd studenten van de studentenvereniging Vindicat hebben vorige week zondag vernielingen aangericht in een Gronings sushi-restaurant. Dat meldt de Groningse nieuwswebsite Sikkom. Volgens het stadsblog hebben de leden van de studentenvereniging onder andere tegen muren geplast, met glazen gegooid en flessen wijn gestolen. Ook is er een gat in een wc-deur getrapt.’ Maar: ‘Rector Vindicat: ‘Incident Sushi Mall lijkt dik aangezet’

De vereniging heeft wel een reputatie. Er is een student ernstig mishandeld tijdens de ontgroening. En de affaire met de hertjeslijst draagt ook niet bij aan een goede naam.

Op 8 juli j.l. sprak men het vertrouwen nog uit. ‘
Commissie Sitalsing, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool spreken vertrouwen uit in Vindicat.’ Je zou zeggen, dat maakt je behoedzaam. Wat is dat toch met die studentjes daar?

🛎

Pier Eringa, de baas van prorail, uw weet wel, die man die vindt dat mensen niet tijdens de spits voor de trein mogen springen, kan ons ‘niet beloven dat er deze herfst GEEN blaadjes zullen vallen’. Ik heb het zinnetje nog eens gelezen, maar hij zegt het echt, of hij moet onjuist geciteerd zijn, kan ook nog. Zeg Piertje, ik zal je wat vertellen: dat maakt herfst nu juist herfst. Dan vallen de blaadjes van de bomen. Zo is de natuur, jongen. In België hebben ze daar wat op gevonden, qua treinen dan. Ja, want daar vallen ook blaadjes. Alleen hebben ze er geen last van. Ik zou zeggen: zet wat tegoed op je OV-chipkaart, probeer in te checken, wellicht is er nog ergens een zitplaatsje en ga dan eens kijken hoe slim ze dat hebben aangepakt. Niet vergeten uit te checken trouwens… Zou jij ook eens moeten doen. Je wordt er voor betaald.

🛎

Facebook, je weet dat ik een man ben. Je weet dat ik interesse heb in horloges, reizen, muziek, kunst, koken. Dat merk ik aan de advertenties. Die zijn spot on. Chapeau! Maar waarom krijg ik dan de volgende advertentie te zien? ‘Welke sport je ook doet, een goede sportbeha is een must.’


About this entry