Faits divers 26

6F6287E4-B5E7-4448-B485-39696179C0FC

Van kwaad tot erger. Eerst die geheime camera in een reclamezuil op een perron in Amersfoort. Zogenaamd om te meten of ik wel kijk en hoe lang dan wel. Sorry, het is een sensor, maar technisch een camera. Kan dat kwaad? Geen idee. Maar nu! Ze komen er rond voor uit, lees maar: ‘Hoe bewegen we in de badkamer? De specialisten van Sphinx weten het.’ Hoe weet een badkamerfabrikant hoe ik beweeg in de badkamer? Zit er een camera in de spiegel? Of in de douchekop? Of onder de toiletbril? In de lamp? De knoppen van de kraan? Ik weet niet hoe u in bad gaat, maar ik heb dan doorgaans weinig om het lijf. Wat zou het prettig zijn om daar NIET gefilmd te worden. Natuurlijk komt de fabrikant met een verklaring. ‘Het zijn sensoren. Of nee, uw gezicht wordt geblurd. Sorry, we plakken balkjes over bepaalde delen van uw lichaam. En de beelden worden geanonimiseerd.’ Gelukkig maar.

🛎

Sta ik bij de kassa van de supermarkt, na mij is een man van Aziatische komaf, met een blikje bier en een bus melkpoeder, voor baby’s. De jongen achter de kassa wordt onrustig en roept de chef. ‘Jij was hier vanmorgen ook al. Dat gaat dus niet. Als je het nog eens doet, krijg je een winkelverbod. Dan mag je er nooit meer in. Begrijp je dat?’ Hij begreep het. Ik vind het toch raar. Kan dat zomaar? Ik snap hem wel, in China is gerommeld met babymelkpoeder, dus die willen ons spul wel. Dat je het binnen de perken houdt snap ik ook nog. Maar een winkelverbod…

🛎

ANNELOES!

Ze heet Anneloes en heeft een muzieksleutel op de binnenkant van haar linkerbovenarm getatoeëerd. Of beter: laten tatoeëren. Ze zingt in een band. Vandaag had ze haar haar op een knotje, nogal hoog. Ze is vrolijk en vriendelijk. En maakt plezier met haar collega’s. Al was het vandaag een druilerige dag, bij De Veldkeuken bracht ze een zonnetje.

🛎


About this entry