Faits divers 24

DSC_6097

🛎

Ik was weer eens bij de kapper. ‘Dat werd tijd!’ ‘Ja, dat werd tijd. Soms heb ik die even niet, maar nu dan toch.’ ‘Ja, normaal werk ik in De Bilt.’ In Zeist werken lijkt me niet abnormaal, maar ik snap het. Ik ben de enige klant. Als ik bijna klaar ben komt er een man binnen. Of hij geknipt kan worden. Dat kan. ‘Ik heb instructies van mijn vrouw. Er mag niks af. ‘Nou’, zeg ik tegen haar: ‘Dan hoef ik niet te gaan.’ Maar haal er toch maar ietsje af. Maar hou het gedekt!’ De kapster moest wel even lachen.
Ik krijg trouwens nooit instructies als ik naar de kapper ga.

🛎

Jengelmoment straks historie

De koninklijke Nederlandsche Vereeniging tot Behoud en ter Bevordering van Volksgebruiken heeft de alarmklok geluid. ‘Het wijdverbreide Jengelmoment dreigt als veel voorkomend fenomeen in onze samenleving ras te verdwijnen. Onder invloed van de gezondheidsfanaten overwegen supermarkten het kassasnoep te verwijderen uit de winkels. Daardoor zullen kinderen niet langer leren te drenzen, te dreinen en te jengelen om een stuk zoetigheid dat daar voor hun ogen ligt te lonken. Ouders met slappe knieën gaan er ook letterlijk door en voorzien hun –vaak mollige- kroost van de zoete lekkernijen en van een slecht gebit, dat dan weer wel.’ Aldus een woordvoerder van voornoemde vereniging. ‘We snappen het management niet: het jengelmoment is ook verdienmoment. We snappen de tandartsen niet, het verdwijnen van het jengelmoment heeft een inkomensdaling tot gevolg. We hebben onze handen al vol aan de affaire Zwarte Piet, komt dit er ook nog eens bij. Het bestuur zit bijkans met de handen in het haar.’

🛎

De krant van wakker Nederland heeft BREAKING News. Ditmaal in het uiterst belangrijke Privé-katern. Zit u goed?

‘Astrid Joosten vindt haar terug.’

Het staat er echt. Zie onderstaande foto. Ik vind dat bijzonder. U en ik wisten niet dat ze een haar kwijt was. Of vindt ze een vrouw terug? Kan ook nog. Maar wie dan? Het is en blijft een raadselachtige kop. Bij de Telegraaf zelf zijn ze, desgevraagd, allang vergeten dat ze het bericht wereldkundig maakten. ‘Hoor eens, meneer Timmer, we verkopen zoveel onzin, dat houden we zelf niet meer bij. U zoekt het maar uit.’ Mooi is dat. Astrid Joosten wist ook niet waar het over ging. ‘Denk je dat ik tijd heb voor het Privé-katern van die krant? Waar zie je me voor aan?’ Duidelijke taal.

Ondertussen zitten u en ik met een raadsel. ’t Is toch wat.

🛎


About this entry