Faits divers 23

🛎

Tranen van geluk lopen over mijn wangen en omfloersen mijn blik. Eindelijk! Ik voelde me tot nu toe zoooo eenzaam in dit universum! Daar hielpen elfen, kabouters en ander fantastisch volk niet tegen. Maar nu gloort er hoop!
‘Astronomen hebben een leefbare planeet ontdekt bij Proxima Centauri, de dichtstbijzijnde ster vanaf ons zonnestelsel. De planeet, die de naam Proxima b heeft gekregen, staat op maar 4 lichtjaar afstand van de aarde.’

🛎

‘Ik begrijp mijn vrouw gewoon vaak niet. Hoe moet ik nou begrijpen dat zij wil dat ik ga stofzuigen als zij met haar ogen rolt?’ – Stefan, 33 jaar.

🛎

‘Zanger en liedschrijver Pierre Kartner vraagt zich af wanneer hij een eerbetoon krijgt. Kartner, beter bekend als Vader Abraham, voelt zich bij leven vergeten door Hilversum.’ Dat hebben toch wel meer mensen, dat ze niet het eerbetoon krijgen dat ze verdienen. Nu ik erover nadenk: de meeste mensen eigenlijk. Er zijn er ook die een eerbetoon krijgen terwijl ze het niet verdienen. Er zijn er zelfs die het absoluut niet verdienen. Persoonlijk denk ik dat meneer Kartner niet moet zeuren. Een eerbetoon, wat is dat nou helemaal?

🛎

‘Het is zover voor Patty. Patty Brard maakte een tijd terug al bekend haar biezen te pakken en naar Ibiza te verhuizen. Vandaag komt die droom een stukje dichterbij: de verhuiswagen staat klaar en langzaam maar zeker is ze klaar om definitief te vertrekken. ,,Oh, we’re going to Ibiza!”, schrijft de polderdiva enthousiast bij het plaatje.’ Premier Rutte werd toch nog volkomen verrast door dit nieuws. ‘Ik ben toch best wel druk met formeren. Ook doen we nog een begrotinkje. En dan nu dit! Er zijn van die dingen die once in a lifetime gebeuren. Het vertrek van Brard uit Nederland is er één van. Ik heb natuurlijk als eerste de autoriteiten op Ibiza gebeld. Die waren wel even van slag, begrijpelijk. Hoe Nederland zich hier doorheen gaat slaan, ik kan er slechts naar gissen. Kijk, Gordon roept al eeuwen dat ie er mee stopt, maar dat gelooft niemand. Die man is onuitroeibaar. We moeten niet vergeten dat Brard kan reizen. Voor je het weet is ze weer terug.’ Vervolgens haastte hij zich naar een plek ergens in Den Haag.

🛎

‘Natuurlijk is het spannend, Majesteit. Goed op toon lezen is een gave. Maar u hebt een goede dictie en het tembre van uw stem is voor velen goed te verdragen.’ zei Khadija Arib. Beste lezertjes, jullie zien wel dat onze koning er maar weinig van gelooft. Zijn vrouw is ook heel gespannen. Elke avond in bed, voor het slapen gaan, hebben ze geoefend. Dat Maxima met opgetrokken schouders loopt en de broer van de koning ook zo’n uitgestreken snoet heeft voorspelt niet veel goeds. ‘Weet u’, zegt de koning: ‘Wat mijn collega-vorsten er van vinden, dat vind ik zo spannend. We moeten allemaal wel eens iets voorlezen, dus je vergelijkt al snel. Die Philip van hiernaast heeft toch altijd een vleugje Frans in zijn Vlaams. Zoiets heb ik niet. En Lizzie, ja, dat is een ouwe rot in het vak. Dat weet jij natuurlijk niet, maar reken maar dat er over geroddeld wordt!’ Daar heeft Arib niet van terug. Veel verder dan een schouderklopje komt ze dan ook niet. ‘Tjakka’ krijgt ze niet over haar lippen. W.A. sjokt de treden op en ploft in de stoel, pardon, zetel. Of is het een troon? Dat laatste, denk ik. Anders heette het geen troonrede.

🛎

Wereldwijd gaan er stemmen op om de beschaving af te schaffen. In grote delen van de wereld stelde die toch al niet veel voor maar werd wel de schijn opgehouden. ‘Het scheelt een hoop: minder hypocrisie, minder schertsvertoningen, geen pseudo-democratisch circus meer, gewoon je gang gaan en maar zien wat er van komt.’ Deskundigen zien vooral obstakels in wet- en regelgeving. De bureaucratie leeft bij de gratie van beschaving. ‘Ambtenaren worden brodeloos, zij zullen bezwaar maken.’ Ook de juridische industrie zal een klap krijgen. ‘Als we de rechtsstaat afschaffen zijn we al goed op weg.’, aldus een zegsman van De Nieuwe Wilden. Vanuit anarchistische hoek is er voorzichtig bijval. De ergste dictators daarentegen zijn minder enthousiast. ‘Wij treden het recht weliswaar met voeten, maar vaardigen zelf de gekste regels en wetten uit. Dictaturen kunnen niet goed zonder.’ Aldus een woordvoerder van de Bond van Dictators en Ander Tuig. De wapenindustrie is helemaal voor. ‘Wij gaan een gouden toekomst tegemoet!’


About this entry