Faits divers 19

🛎

Het Mauritshuis noemt de introductie van de nieuwe combiticket ‘Kunst Rondborstig’ een doorslaand succes. De bezoekersaantallen van zogenden is in enkele dagen tijd vertwintigvoudigd. Er komen nu zelfs speciale workshops waarbij de zuigelingen kunst en melk tegelijk ‘indrinken’.

🛎

2016: Met pijn in het hart heeft minister Kamp toestemming gegeven voor de toepassing van gasfilters. Nederlandse huishoudens mogen nu apparatuur laten installeren dat Russische gasmoleculen detecteert, afvangt en terugstuurt. ‘Het is vervelend voor onze reputatie als gasboer van Europa, maar Poetin maakt het te bont.’ Wat er met het overtollige Russische gas gaat gebeuren is nog onduidelijk. ‘Slochteren is een optie.’, aldus Kamp.’We kunnen het ook terugsturen.’

🛎

“Ik zag bomen op me afkomen. Je moest rennen voor je leven.” De Nederlandse Laura Smulders is op vakantie in Cavallino, vlak bij Venetië. Ze werd samen met haar familie en een vriendin gisteren verrast door extreem noodweer.
“Er zijn hier huisjes geplet”, vertelt Laura. “We moesten om ons heen kijken welke bomen er zouden gaan vallen en dan moesten we de andere kant op rennen.” De camping waar ze verbleef is veranderd in een slagveld. “Wij kunnen hier nu niet meer blijven.”

Je kan er op wachten, Nederland wordt straks overspoeld door een tsunami van vakantie-vluchtelingen. Ze gaan vermomd als ‘terugkeerders’, maar stiekem zijn ze op zoek naar een permanente woning, een baan, een school voor hun kinderen, familie en vrienden. Voor je het weet leven ze een onopvallend bestaan in Vinex-wijken, laten ze opa en oma op hun kinderen passen en gaan aan het werk en betalen belasting. De PVV stelt alvast kamervragen in het vooruitzicht. ‘Ze spreken van een rampvakantie. Maar hooguit gaat het om darmkrampjes van de baby, een flinke kater na doorhalen in een lokale kroeg, aan de schijt door wat paella, een kromme tentharing of een kleine lekkage in de peperdure sleurhut. Of ze liepen een keer een strandstoel mis aan de rand van het zwembad. Of wat meer benzineverbruik door de vele bagage. Daar trappen we niet in. Het lijken nomaden, maar het zijn doodnormale toeristen.’


About this entry