Faits divers 12

DSC_4111

2014

Op diverse plaatsen in ons land zijn mensen aangetroffen die zich te goed doen aan het gras van voetbalvelden. Er wordt volop gegraasd, zowel in de grote stadia (of stadions, ook goed) als op trapveldjes van de lokale clubjes. Omdat gras moeilijk verteerbaar is moesten tientallen mensen worden opgenomen in ziekenhuizen en met braakopwekkende middelen worden behandeld. Minster Schippers, die zelf ook verdacht groene mondhoeken had, vertelde tussen het kullken door dat het naar alle waarschijnlijkheid ontwenningsverschijnselen zijn. ‘Er is vanavond immers geen voetbalwedstrijd in het WK.’ De beste remedie tot nu toe is het in een keer ledigen van een maatkan (1 liter) Oranjebitter. Vanuit de hoek van De Blauwe Knoop is heftig geprotesteerd tegen dit advies.

De FIFA gaat iedereen die tickets heeft gekocht voor het WK 2014 een factuur voor een nabetaling sturen. Blatter: ‘Kijk, er vallen veel meer doelpunten dan verwacht, dus dat mag wat kosten. Daarnaast wordt er ook vaker verlengd. De toeschouwers krijgen dus veel langer kijkgenot voor hun ticket. Het is niet meer dan billijk dat ik, eh de FIFA, daar van meeprofiteer.’ Na deze mededeling in de perszaal vetrok Blatter in onrustbanden de ruimte.

Nieuw woord geleerd: huikefaak. Iemand die gaarne bij het vuur hurkt en niets uitvoert. Een soort nietsnut dus. Heerlijk woord!


About this entry