Faits divers 8

DSC_5547

Giro

‘Had je die sneeuwwand dan niet gezien?’ ‘Jawel, juist wel. Ik dacht dat het de juiste plek was om van het parcours te raken.’ Je maakte een duikeling, je fiets was even in het ongerede, maar je reed toch door. Wat ging er door je heen?’ ‘Wil je het echt weten? We scheren onze benen, we worden gesoigneerd en dan moet ik ook nog dagen in het roze rijden. Er zijn grenzen. Kijk, was het nu een groene trui geweest, of een blauwe, dan had ik voor de winst gegaan.’ ‘Dus de kleur van de trui zorgde voor dit ‘ongeluk’?’ ‘Blij dat je het doorhebt. De druk is van mijn schouders, ik rijd weer in mijn eigen kloffie, het is weer leuk.’ ‘Zeg, is er ook wat gefixt deze koers?’ ‘Wat denk je zelf?’
Tot zover onze impressie van de Giro.

Nog even over de Giro:
,,Vooral bij sporten die fysiek veel van je vragen, waar zweet en snot bij komt kijken, hebben vrouwen het lastig. Wielrennen is daar een goed voorbeeld van. Leuk dat vrouwen daar ook aan meedoen, maar ze krijgen niet dezelfde waardering als mannen.”

Is dat logisch? Ja, dat is logisch. Zweet en snot, dat zien wij mannen liever niet bij vrouwen. Dat wij mannen het royaal produceren, och, we zijn toch een soort van onhygiënisch. Dat tolereren we niet van vrouwen. Zij gaan met een gepoederd neusje en de geur van viooltjes over welke finish dan ook. Heb het lef niet om ons wensbeeld van vrouwen te verstoren! En daarom, lieve vrienden, winnen vrouwen nooit in sporten waar het fysiek zwaar wordt. Onze grootste angst is dat we eens, op een dag, voorbij gestreefd worden. We verdonkeremanen elk vrouwelijk wapenfeit. Leve de illusie!

Mars

‘Na de Amerikanen gaan ook Europa en Rusland zoeken naar sporen van leven op Mars. Samen sturen ze een onbemand karretje naar de rode planeet. De verkenner zal gaten van twee meter diep boren in het oppervlak, op zoek naar antwoorden op de vraag of er ooit leven op Mars is geweest en heel misschien nog steeds is.’ Het is jammer dat ze maar twee meter diep gaan. Vrijwel iedereen weet dat het leven op mars zich op 2,5 meter diepte bevindt. Dat leven zit daar zo diep ‘vanwege de straling, die op Mars intensiever is dan op aarde.’, zo vertelde een Marsmannetje me.


About this entry