Noortje

6604099C-85B3-4148-9B8B-D13FD8746BA8

’Wat is er met haar? Ze is zo dwars als het maar kan, vanaf het moment dat ze wakker is!’ ‘Het is jouw dag, Alex, ik moet zo weg.’ ‘Ik weet het. Enig idee hoe het komt dat ze zo is? Jij hebt haar uit bed gehaald.’ ‘Toen was er niks. Ze begon toen ze jou zag.’ ‘Echt?’ ‘Ja, echt. Ze trekt wel bij. Ik moet gaan! Zie je vanavond.Tjuus!’ Nina kust hem en trekt de deur achter zich dicht.

Klets! Het bord ligt op de grond. Alex grijpt nog net op tijd de beker melk. ‘Wat is er met je? Hou op!’ Noortje houdt niet op. Ze drenst, ze eet geen hap, ze wil niks.

Alex probeert haar in haar jas te krijgen en haar haar schoenen aan te doen. ‘Kom op, Noor, je gaat naar de Peuterclub.’ Noor verzet zich, maar moet het afleggen tegen haar vader. Het zweet staat hem op het voorhoofd als hij haar in haar stoeltje heeft gezet. ‘Lieverd, wat is er toch? Heb je pijn?’ Alex kan er geen touw aan vastknopen. Noor gaat graag naar de Peuterclub, ze is dikke maatjes met Anne-fleur. Als ze binnen is, is ze direct weg, spelen.

‘Sorry, ik heb geen idee, maar er is geen land mee te bezeilen vandaag.’ Noor hangt aan haar vaders nek, ze wil hem niet loslaten. Ze huilt aan een stuk door. ‘Het lijkt me beter dat ik ga. Als er wat is, bel me. Ik werk thuis vandaag, ik ben er zo.’ De leidster knikt, ze houdt Noor op de arm. ‘Zullen we naar papa zwaaien?’ Het is aan Noor niet besteed, ze blijft hartverscheurend huilen.

Alex kijkt om als hij met zijn auto het hek uitrijdt. Hij ziet Noor met haar handen op de ruit slaan. Als hij optrekt wordt zijn auto gegrepen door een vrachtwagen. De chauffeur ervan kon geen kant op. Alex had geen schijn van kans. Hij was op slag dood. Noortje is gestopt met huilen.


About this entry