Subtiel

 77450D57-4F56-421D-AA55-A9D45B38FC4B

https://youtu.be/emno71K2Fbk

Het is donker op het Janskerkhof. Donderdagavond, druk in de stad, vlak voor Kerst. Het is niet koud, wel een beetje druilerig en nat. Onbestemd decemberweer. Ik heb gekocht wat ik nodig had. Of nodig, het is pure luxe, snoertjes waardoor lichtsignalen schieten om met het minste verlies geluid over te brengen naar mijn ‘high end’ luidspreker. Goed geluid, het doet me wat.

Mijn auto staat geparkeerd aan de Drift, aan de kant van de kerk. De vrouw die kerstbomen op het Janskerkhof verkoopt ruimt haar spullen op, er is geen handel meer. Een fietser met minimaal licht haast zich richting het Neude, voetgangers lopen, de plassen ontwijkend, richting de Boothstraat. Bij het Corps is het opvallend rustig.

Bij de eerste boom links van de kerk lichten de lampen op en beschijnen de stam. Uit de speaker klinken de eerste tonen van een soort xylofoon. Ik verstil. Het geluid verplaatst zich naar de tweede boom, het licht ook. Verderop straalt rood en groen licht uit een ijzeren zuil. Licht en geluid worden overspoeld door geluiden uit de stad.


About this entry