Comfortabel met de Thalys

   
 Verbazingwekkend. Een zwaar bewapende Marokkkaanse man stapt in Brussel Midi op de Thalys. Heb ik ook wel eens gedaan. Ik moest door een poortje, werd goed bekeken, er werd ook nog het een en ander gevraagd. Deze man kon blijkbaar alle vragen bevredigend beantwoorden en aan zijn bagage, een kalasjnikov, een colt-pistool, munitie en een stanleymes was ook niets vreemd op te merken. 

‘Toevallig’ zijn er Amerikaanse mariniers aan boord. Ze doen wat ze kunnen en weten een drama te voorkomen. Goed volk, helden! Blijkbaar lagen de medailles al voor hen klaar, want nog voor ze goed en wel de man oermeesterd hadden liep Hollande er al mee te rammelen. Dat is snel!

Maar dan. Leest u even mee? NRC: ‘Hollande kondigde een diepgaand onderzoek aan, premier Valls verordonneerde een totale mobilisatie van de ordetroepen, Premier Michel (België) kondigde nauwe samenwerking aan tussen Franse en Belgische autoriteiten aan. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie staat ook Nederland in nauw conact met de Belgische en Franse autoriteiten.’ Nee maar. Was dat dan nog niet geregeld? Is dit de eerste aanslag of dreiging sinds de Kruistochten? Er was toch al verhoogde waakzaamheid? Deze man was toch al bekend bij de inlichtingendiensten? Vanwaar al dit tromgeroffel? Het is een rookgordijn. De volledige incompetentie van degenen die over de veiligheid gaan komt pijnlijk aan het licht. Jullie waren niet op je hode, zaten te slapen en waren gewoon te laat. Te laat. dan moet je een briefje halen en krijg je straf.

Jongens, doe geen moeite, staak je gezwatel. Geef Amerikaanse mariniers gewoon vrij reizen. Maar kom bij mij niet aan met gezwollen taal en dure woorden. 

Goed, ik laat nog een optie open. Die Amerikanen waren daar wellicht niet toevallig, ze waren getipt. Door wie weet ik niet. Het zou in ieder geval de snelle medailles verklaren…


About this entry