‘Noem mij naïef, maar ik ben integer.’

 Schermafbeelding 2015-02-18 om 22.40.59

Hoe lang heeft hij nog, Mark Verheijen van de VVD? Vast een vraag die niet bij hem opkomt, de naïeveling. Want wat heeft hij nu helemaal fout gedaan? ‘Karaktermoord! Opgeblazen! Opgepompt! Een serieuze poging om hem te beschadigen!’ Halbe Zijlstra en Mark Rutte zouden toch beter moeten weten. Maar blijkbaar hebben ze net zoveel moreel besef als Verheijen. Het geeft toch te denken dat de VVD-mastodonten Korthals Altes en Wiegel druk moet uitoefenen om Verheijen te laten zeggen dat hij nu ook zelf wel wil dat zijn integriteit onderzocht wordt. Misschien is dat nog wel erger dan het hele gevalletje Verheijen. Nu kan je dat natuurlijk verwachten van een premier die er prat op gaat geen visie te hebben.

Hoe naïef ben je als met Van Reij en Van Pol aan één tafel gaat zitten? Had de man echt niks door? Verheijen heeft duizenden euro’s onterecht gedeclareerd in de tijd dat hij gedeputeerde was voor de VVD Limburg. Daarover bestaat in ieder geval steeds minder twijfel.

Er komt steeds meer boven: het Limburgse bedrijf Taurus beschuldigt Verheijen van corruptie in zijn tijd als wethouder in Venlo. Ondernemer Wout Heijmans meent dat hij is tegengewerkt door Verheijen bij zijn poging om een bioscoop te bouwen in Velden. Verheijen zou zo de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol bevoordelen die een bioscoop bouwt in Venlo, staat in het verzoek tot strafvervolging. Dezelfde Van Pol met wie hij een heel duur vorkje zat te prikken.

Bas Heine schrijft: ‘Verheijen lijkt niet meer te redden – hoeveel excuses kan een politieke carrière verdragen? Het beeld dat oprijst, is dat van een kleine jongen die te graag meedoet met de grote jongens. En de grote jongens? Waarom hangt er rondom te veel VVD-bestuurders een sfeer van gesjoemel en belangenverstrengeling?’

De VVD is de minst integere partij van Nederland, blijkt uit onderzoek. Verheijen is gewoon nummer zoveel in de rij. En geloof me, hij is niet de laatste.

-Terwijl ik zit te tikken verschijnt het bericht dat meneer tijdelijk terugtreedt…-


About this entry