WK 2014 of: voetbalgekte

IMG_1064

6 juli

-Het kabinet heeft vannacht opdracht gegeven een gedenkteken te maken voor Tim Krul. Het zal bestaan uit een 60 meter hoge oranje kopie van de keeper, uitgevoerd in kunststof. Het wordt geplaatst in de dorpskern van Barneveld, ‘omdat dat zo’n beetje midden in Nederland ligt’, aldus Rutte. 

-Het gerucht gaat dat Argentinië met Blatter overeen is gekomen om het vrouwenteam in te zetten. Dat bestaat uit 11 look-a-likes van Maxima…

-De UNESCO overweegt om de Schwalbe van Arjan Robben tot werelderfgoed te verklaren.

2 juli

Op diverse plaatsen in ons land zijn mensen aangetroffen die zich te goed doen aan het gras van voetbalvelden. Er wordt volop gegraasd, zowel in de grote stadia (of stadions, ook goed) als op trapveldjes van de lokale clubjes. Omdat gras moeilijk verteerbaar is moesten tientallen mensen worden opgenomen in ziekenhuizen en met braakopwekkende middelen worden behandeld. Minster Schippers, die zelf ook verdacht groene mondhoeken had, vertelde tussen het kullken door dat het naar alle waarschijnlijkheid ontwenningsverschijnselen zijn. ‘Er is vanavond immers geen voetbalwedstrijd in het WK.’ De beste remedie tot nu toe is het in een keer ledigen van een maatkan (1 liter) Oranjebitter. Vanuit de hoek van De Blauwe Knoop is heftig geprotesteerd tegen dit advies.

1 juli

De FIFA gaat iedereen die tickets heeft gekocht voor het WK 2014 een factuur voor een nabetaling sturen. Blatter: ‘Kijk, er vallen veel meer doelpunten dan verwacht, dus dat mag wat kosten. Daarnaast wordt er ook vaker verlengd. De toeschouwers krijgen dus veel langer kijkgenot voor hun ticket. Het is niet meer dan billijk dat ik, eh de FIFA, daar van meeprofiteer.’ Na deze mededeling in de perszaal vetrok Blatter in onrustbanden de ruimte.

‘Zojuist kwam de bevestiging dat het WK voorbij is.’ Aldus het NRC. Dat kwam toch even binnen. Het hele WK afgelast omdat een spiertje in de lies van Nigel de Jong ging opspelen. ik dacht nog even: ‘Wat ridderlijk, om voor één speler zo’n toernooi te beëindigen.’ Maar ja, dat mag niet van Blatter, kost centjes. 
Goed, we drogen onze tranen en hopen er het beste van.

28 juni

Uit diepgravend onderzoek van de FIFA is gebleken dat de op zich afkeurenswaardige acties van Suarez zijn ingegeven door de taal die trainers bezigen om hun team te motiveren. Vooral de uitdrukking ‘We lusten ze rauw’ schijnt hem enorm te triggeren. Daarom heeft de FIFA een aanbeveling gepubliceerd waarin trainers wordt gevraagd veel minder beeldende en bloeddorstige uitdrukkingen te bezigen. De straf voor Suarez wordt overigens niet aangepast. ‘We moeten als FIFA ook onze tanden laten zien.’

25 juni

Sepp Blatter heeft tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat niet alle wedstrijden tijdens dit WK gefixt zijn. De vertegenwoordigers van wedkantoren, bookmakers en goksyndicaten waren duidelijk niet blij met de mededeling. Blatter: ‘Ik heb daar alle begrip voor. In de gokwereld is voorspelbaarheid heel belangrijk. Het gaat om veel geld. Ook de FIFA loopt inkomsten mis doordat uitslagen anders zijn dan verwacht. Maar we moeten de schijn van sportiviteit wel een beetje ophouden.’ Desgevraagd zeiden de woordvoerders van de goksyndicaten dat er maatregelen met verstrekkende gevolgen zouden worden genomen. ‘Wij accepteren dit soort onzekerheden gewoonweg niet. Er zijn afspraken gemaakt en daar heeft ‘men’ zich aan te houden.’ Ze keken veelbetekenend in Blatters richting. Blatter zegde toe dat er vanmiddag een lijst met gefixte wedstrijden zou worden gepubliceerd. Wel waarschuwde hij voor valse lijsten die in omloop zouden zijn. ‘Alleen de lijsten die door mij persoonlijk worden verstrekt, tegen een passende vergoeding, zijn betrouwbaar.’
Na afloop vertrok Blatter in een tweedehands pausmobiel.

23 juni

De FIFA overweegt de invoering van een blauwe kaart. Spelers die zich gedurende 15 minuten onberispelijk gedragen mogen een extra speler uitkiezen die 3 minuten mag meespelen. Om de balans in de wedstrijd te handhaven (en uit bijgelovigheid) mag een team uit maximaal twaalf spelers bestaan. De blauwe kaart kan per team twee maal getrokken worden. Om het gedrag van de spelers te kunnen monitoren (voorbeeldig gedrag valt minder op) worden er 10 extra scheidsrechters aan het arbitrageteam toegevoegd. Blatter: ‘Het wordt wel wat drukker op het veld, maar het staat wel kleurig’. Na afloop van de persconferentie vertrok Blatter met een rammelaar op een driewielertje, geëscorteerd door twee ziekenbroeders.

17 juni

ZORGELIJK

Heel langzaam begint het tot de Nederlandse bevolking door te dringen dat we het WK 2014 nog niet gewonnen hebben. De meeste Oranjefans verkeerden tot vandaag in de waan dat met het verslaan van Spanje de klus geklaard was, op een paar formaliteiten na. Ze werden dan ook verrast door het feit dat er nog meer landen mee schijnen te doen. Morgenavond moet het Nederlandsch elftal een potje spelen tegen Australië. Boze tongen beweren dat we nog nooit van dat land/continent gewonnen hebben. Deze bewering blijkt ook nog eens waar. Omdat het een ander Nederlands team niet lukte Australië uit te schakelen met hockey, rijst er nu toch wat twijfel of de race al wel helemaal gelopen is. Minister Schippers, van Welzijn en Sport, heeft dan ook gemeend maatregelen te moeten nemen om de bevolking bij te staan, mocht het vanavond ‘wat anders lopen dan we gewend zijn’. Ze wilde niet op details ingaan, maar uit eigen onderzoek is gebleken dat apotheken in het diepste geheim zijn bevoorraad met enorme hoeveelheden Prozac.

Van Persie verdacht van Heliumdoping

‘Niemand kan zo lang zweven!’, aldus de nog steeds verongelijkte coach van het Spaanse elftal. Hij beweert nu dat de Nederlandse spelers, in ieder geval de aanvallers, vlak voor de wedstrijd worden volgepropt met het edelgas helium, waardoor ze een groter zwevend vermogen ontwikkelen. Heliumdoping is ongebruikelijk, omdat inname van Helium gemakkelijk te detecteren is door stemvervorming (het zogenaamde Smurfenstemmetje). Van Persie houdt zijn lippen desgevraagd stijf op elkaar. Behalve enorme hoeveelheden lachgaspatronen zijn er geen verdachte stoffen in de hotelkamers van de Nederlandse spelers aan getroffen. Van Gaals reactie: ‘Gebakken Spaanse lucht.’

12 juni

Het systeem waarmee het Nederlands elftal gaat spelen tegen Spanje is bekend gemaakt: 1-10. Van Gaal:’ Ineens zag ik het: de keeper op doel en de rest in het veld.’ Kort na de mededing werd bekend dat de Spaanse coach aan de beademing lag.


About this entry