Faits divers 2

 DSC_6243

SWAG

Voor de fossielen onder ons: SWAG
The way in which you carry yourself. Swag is made up of your overall confidence, style, and demeanor. ”I’m digging that tie dude, I like your swag”
Swag is bijvoorbeeld een zelfstandig naamwoord, waar het stijl, zelfvertrouwen, triomf of macht kan betekenen. Als swag aan het einde van een zin staat, kan het ook dienen als versterking. Swag is ook een bijvoeglijk naamwoord, als in swagged-out, zoals in deze uitspraak: “Dean from sales and marketing always wears the most swagged-out penny loafers”. Ten slotte is het ook een werkwoord om iets te intensiveren, om iets beter of groter te maken.
Advies aan 50-plussers: gebruik-het-niet!

IMG_0790

Vanmorgen werd bekend dat het bedrijf MONSANTO in het diepste geheim 75 % van het mensenlijk genoom heeft gepatenteerd. Daarbij horen in ieder geval de geslachtschromosomen. In de VN is grote consternatie ontstaan over de geheime actie van Monsanto. ‘De gevolgen zijn zeer verstrekkend!’, aldus Ban Ki Moon. In feite kan er nu geen nieuw menselijk leven worden verwekt zonder dat het patent van Monsanto wordt geschonden. Wat de consequenties zijn, is nog niet te overzien. Het Vaticaan heeft onmiddellijk geprotesteerd. Zij zien in de actie van Monsanto het meest draconische voorbehoedsmiddel ooit. Ondertussen is Monsanto zelf druk bezig met de opzet van een mondiaal meldsysteem. ‘Iedereen die een kind wil verwekken, moet dat bij ons melden en kan na goedkeuring een certificaat kopen. Pas daarna kan de daadwerkelijke bevruchting plaatsvinden.’ Het kabinet Rutte ziet voorlopig geen aanleiding om in actie te komen, zoals gebruikelijk. En Wilders? Die spreekt er schande van.

IMG_0786

Vanmorgen is in allerijl het Fonds Emotionele Gehoorschade (FEG) opgericht om de duizenden slachtoffers van het gezang van Mark Rutte op te vangen en verder te helpen. Vooral fans van Lionel Richie doen in grote getale een beroep op hulp. ‘Ik kan het nummer Hello niet meer horen zonder aan het afschuwelijk gekerm van die politicus te denken, traumatisch’. De Stichting Korrelatie werd platgelegd en moest extra lijnen openen om radeloze bezoekers van de Libelle Zomerweek bij te staan. ‘Sommige vrouwen zijn vanaf nu zombie of een emotioneel wrak.’ Er heerst in Den Haag groot onbegrip voor de actie van de premier. ‘dat hij met sommige vrouwen op de foto gaat is op het randje. Maar zingen! Schoenmaker blijf bij je leest, doe dit de mensen niet aan.’ In een vlaag van begrip heeft het partijbestuur van de VVD een donatie aan het FEG gedaan. “We erkennen daarmee niet onze verantwoordelijkheid, maar we willen wel een gebaar maken.’ De gordijnen van het Torentje zijn hermetisch gesloten. Er gaan geruchten dat het wekelijks spreekuur van de premier voortaan een wekelijks zanguur gaat worden. De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt dit tegen. En Wilders? Die spreekt er schande van.

DSC_5547

Ik koop een bos tulpen voor mijn lief. Ze wil weer gaan tekenen en een bos tulpen is het eerste slachtoffer.’U bent een sporter!’, zegt het meisje achter de toonbank. Ik houd mijn buik nog verder in, mijn borst zwelt van trots. Mijn atletische torso, mijn Grieks-Romeins aandoende musculatuur, opgebouwd tijdens de uren in de sportschool, het ontgaat haar blijkbaar niet. Is al dat afzien, zweten en zwoegen toch niet voor niets. Quasi-nonchalant zeg ik;’ Och.’ ‘Ja’, zegt ze: ik zie het aan uw sporthorloge. en ze wijst naar mijn rode Polar…

IMG_0723

Olympische Spelen 2014

Naar aanleiding van de bizarre gebeurtenissen rond de 500 meter sprint voor mannen in Sotsji, is er door een tot nu toe onbekende gefortuneerde fan het ‘Jan Smeekens-troostfonds’ opgericht. ‘Het is de bedoeling dat sporters met soortgelijke ervaringen als Jan door middelen uit dit fonds kunnen worden getroost. Het leven van een topsporter is toch al geen pretje. Als je dan in zo’n emotionele draaikolk terechtkomt is het fijn te weten dat er troost mogelijk is. Jan houdt zich kranig, maar het moet echt verschrikkelijk zijn om slechts zilver te winnen. Terwijl goud in het verschiet lag.’ Desgevraagd wist Jan Smeekens nog niet hoe hij getroost wilde gaan worden. Zijn zaakwaarnemer is over de mogelijkheden in onderhandeling.

IMG_0370

Nogal wat mensen gaan een aap adopteren. Zou je dat nu wel doen? Je omgeving zal zich afvragen waarom ze jouw tweelingbroer of -zus nooit eerder hebben ontmoet…

 


About this entry