Handen af van onze onbelangrijke liefhebberijen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Red de buitenrit, red de vereniging voor het redden van cavia’s met een dreigende obesitas, red de stichting van liefhebbers van de rolmops, red de beweging van kantklossende vrouwen rond de voormalige Zuiderzee, hou de bezuiniging op het verstrekken van gekleurde toiletpapierrollen tegen, maak de versobering van worteltaarten voor armlastige konijnen ongedaan!

Politici, handen af van de subsidie op antieke drollenvangers, geef het geld terug dat we nodig hebben om gebroken wandelende takken weer op de been te helpen, maak het weer mogelijk dat we (gesubsidieerd) hink-stap-springen op verregende middagen, maak pim-pam-petten in prachtwijken met behulp van overbetaalde nitwits weer mogelijk!

U weet toch, we zijn verslaafd aan onze hulpeloosheid! Behandel ons niet zo hardvochtig! Pamper ons, zoals we dat gewend waren! Die niet zo naar en zo boos en onheus. Pas op hoor, anders gaan we niet meer stemmen. Er is ons al zoveel ontnomen. De gratis borrel bij de speeltuinvereniging, het extra luxe kerstpakket bij de bejaardenbingomiddagen, de snoepreisjes voor vrijwilligers in de paardenfluistersport, de gratis tienritten-massagekaart voor coaches van meesmuilende tienermeisjes. Toe nou, haal nu niet elke kers van de taart, gun ons nou dat toefje slagroom op ons uitzichtloos bestaan.

U weet toch, wij kunnen niks zonder aan het subsidie-infuus te liggen. De enige reden waarom we in politiek geïnteresseerd lijken is om van u gedaan te krijgen dat u ons in de watten legt met allerlei overbodigs.

U weet toch: wij zijn watjes…


About this entry