Een winter van niks

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kou? Lauw!

Wegens gebrek aan kou heeft het KNMI de winter voor de eerste drie maanden van 2014 afgeschaft. ‘Er valt geen eer aan te behalen, de nachtvorst is op, we hebben geen hagel meer, laat staan sneeuw, om over matige tot strenge vorst overdag maar te zwijgen’, aldus een woordvoerder.

De Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden is de radeloosheid nabij. ‘Nog een zo’n seizoen en we zien onszelf genoodzaakt tot opheffing. Er zijn zelfs geen wakken. Onze ijsmeesters hebben eelt van het duimendraaien. De toestand is ernstig. En als een Fries dat zegt, dan wil dat wat zeggen’, aldus een woordvoerder.

Invasievogels teleurgesteld

Ook uit kringen van invasievogels zijn kritische geluiden vernomen. ‘We zijn barre kou ontvlucht, dat wel. Maar dat betekent niet dat we direct subtropische temperaturen verwachten. Dit gaat ons te ver. Het is voor ons vogels moeilijk om een vuist te maken, ook gezien het feit dat we vleugels hebben, maar het WNF zal hier nog wel het een ander over horen’. Aldus een woordvoerder.

Van Rutte niets te verwachten

Het kabinet Rutte ziet -zoals gebruikelijk-  voorlopig geen aanleiding tot maatregelen. Minister Kamp -die zich voor de verandering nu eens wel zorgen maakt- heeft laten weten dat hij graag ziet dat de Nederlandse huishoudens met de ramen open stoken, om de verkoop van aardgas nog enigszins op peil te houden. ‘Kijk, voor de portemonnee van de gemiddelde Nederlander lijkt dit natuurlijk leuk, maar diezelfde Nederlander moet de schatkist toch vullen.’ Een aantal Europese regeringsleiders heeft een stekelige opmerking gemaakt in de richting van de Verenigde Staten. ‘Dat ze onze data stelen, is tot daaraan toe. Maar dat ze nu ook nog met onze kou aan de haal gaan, is ronduit misdadig.’ Rutte schitterde trouwens door afwezigheid. Aldus zijn woordvoerder.

Hellmann

Een winter als 1963 zal het in ieder geval niet worden, met het mooie Hellmanngetal van 345,9. Maar een slapjanus als in 1989, met een getal van 1,9 moet toch gemakkelijk te kloppen zijn. De winter van 2014 laat zich voorlopig van zijn slechtste kant zien. Wat heet? Hij laat zich in het geheel niet zien. Dat noemen we contractbreuk. Global Warming is één ding, maar dit is ronduit belachelijk. Ik ga mijn zwembroek maar eens opzoeken. En de BBQ uit de garage halen.

De woordvoerder van de winter van 2014 was niet bereikbaar voor commentaar.


About this entry