‘Inner Peace’

inner peace

‘Innerlijke vrede’. Wie wil dat niet? In deze dolle wereld, waar je wordt gebombardeerd met signalen (koop dit, doe dat, schaf zus aan, investeer in…, pak die kans, laat los, hou vast, links, rechts, hoog, laa.. zucht), waar je geen rust wordt gegund, maar wel rust moet pakken, waar je aan duizend-en-één eisen moet voldoen, maar vooral ook je zelf moet zijn en je eigen weg moet volgen, maar ook rekening moet houden met de eisen van de moderne samenleving, waar je zelfredzaam moet zijn, maar je ook moet verbinden met anderen, waar je anderen in hun waarde moet laten, maar het pad der ethiek toch verraderlijk smal blijkt te zijn…

Daar, midden in die wereld, dient zich zomaar ‘Innerlijke Vrede’ aan!

Nee, geen moeilijke (en dure) cursus, niet zweverig doen op de hei, niet in retraite, niet huggen met wildvreemden waarvan de deodorant het toch begaf, niet je bloot geven aan engerds! Het zit gewoon in een flesje, in de koeling van de Groene Winkel! Nog verantwoord ook! Wat zit er in dan? Ayurvedisch extract: mineraalwater, pepermunt, kardamom, zoethout, tulsi, brahmi, citroengras, groene thee, amla, tarwegras en koriander. Zonder varkensvlees en slaafvrij, ontziet de panda en de vroedmeesterpad, want bio. Het lijkt wel te mooi om waar te zijn.

Waarom nou weer zo zuur en achterdochtig? Geloof het nou eens en direct. Waag de sprong, durf de durf, neem, open, drink, slurp leeg en voel de ‘Innerlijke Vrede’ koel klaterend  naar binnen stromen. Smak met je lippen, lik ze royaal af met je tong, kijk verzaligd om je heen en voel, voel, voel die ‘Innerlijke Vrede’!

Zie je wel? Zo simpel kan het leven zijn. ‘Innerlijke Vrede’, gewoon in een flesje. Zo, uit het flesje, bij jou naar binnen. recht in je innerlijk.

Zo simpel is het niet, helaas. Innerlijke vrede is niet in flesjes te koop. Het komt ook niet binnen via je maagdarmkanaal. Het is zelfs niet te veroorzaken met een psychotroop stofje. Het gaat nog een graadje innerlijker. En uiteindelijk toch weer niet. Want innerlijke vrede wordt niet door mijzelf of jou zelf veroorzaakt.

Niet te koop, niet te bewerkstellingen: dat klinkt weinig maakbaar. En dat is het ook. Innerlijke Vrede is van een andere orde. Van Goddelijke oorsprong. Zoek het dan ook niet in een flesje, put liever uit de Bron…


About this entry