De Krant van (z)wakker Nederland breng de leugens in het land

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Telegraaf is geen krant. De Telegraaf is een reservaat, van papier. Het is een van de laatste plekken op deze planeet waar notoire stommerds hun gezeik kwijt kunnen. Mensen die gespeend zijn van elke weldenkendheid, zowel zij die lezen (nou ja…) en schrijven kunnen, zien nog wat in het vod. De krant van zwakker Nederland (het is maar weinig mensen opgevallen dat er bij het drukken steeds de ‘z’ wegvalt) biedt voor mensen met verbale incontinentie kolommen waar zij hun darminhoud vrijelijk kunnen ledigen. En er blijken heel wat mensen die hun ogen vrijwillig laten vervuilen met de letterbrij die de kolommen vult. Weldenkende mensen zien al op een uur afstand aan de ranzige chocoladeletters (voor de Telegraaflezers onder ons: dat is een signaal, let op de kleur van chocolade en vergelijk die met die van uw excrementen, valt u iets op?) dat hier niets leesbaars zal worden aangetroffen. Goed, tijd voor een voorbeeldje.

Bruce Willis na 25 jaar weer aan de drank

van onze redactie

AMSTERDAM – 

Bruce Willis dronk 25 jaar lang geen druppel alcohol, maar de acteur durft het weer aan om af en toe een borrel te drinken.

Wie zichzelf heeft vermand en de kop heeft gelezen zal al snel denken dat ene ‘Bruce Willis’, acteur in nietszeggende actiefilmpjes, een terugval van jewelste heeft en zwaar alcoholist is, opnieuw. Maar dat is dus niet waar. Eerder kan je zeggen dat deze alcoholist, want dat blijf je levenslang, al sta je jaren droog, een volgende stap heeft durven nemen. Hij blijkt het aan te kunnen om na 25 jaar geheelonthouding ‘af en toe een borrel te drinken.’ Goed, de leugen in de kop is dus recht gezet. Maar de Telegraaf zou de Telegraaf niet zijn als er niet één of twee nieuwe zouden volgen. Het bericht zou ‘van onze redactie’ zijn. Geloof het niet, het komt gewoon uit ‘The Sun’. Dat schrijft de Telegraaf ook aan het eind in het artikel, toch een soort van ‘eerlijk’. Het schijnt teveel moeite te zijn om dat direct onder de kop te vermelden. Een tweede leugen blijkt nodig: Willis zou een borrel drinken. Tegen ‘The Sun’ heeft Willis echter gezegd dat hij zo nu en dan, meestal bij het eten, wijn drinkt. De aartsdombo’s bij de Telegraaf kennen het verschil tussen een glas wijn en een borrel kennelijk niet. Het valt ook niet mee om je bij de feiten te houden. Het liegen en verdraaien zit deze club mensen zo in het bloed, ze kunnen het gewoonweg niet laten. Het is niet hun tweede maar hun eerste natuur. Wat wel weer ontroerend is dat ze leugen en feit zo openlijk in een artikel naast elkaar afdrukken. De fans van Bruce Willis lagen na het lezen van de kop even naar adem te happen in hun stoel. Hun held opnieuw aan de drank, hoe moet dat nu? Alleen degenen die nog energie hadden om verder te lezen konden uit de droom worden geholpen. Onze alcoholist denkt nu zo stevig in zijn schoenen te staan dat hij, meestal bij het eten, een glas wijn nuttigt.

Ik hoop toch zo dat deze krant het nog lang volhoudt. Het is een waar genot om me er over op te winden.

Wel hoop ik -deze is ijdel- dat ze ook wat geraffineerder gaan liegen. Is het ook nog een sport voor lezers met hersens…


About this entry