Lasagne van courgettes, groene asperges, kip, tomaat en ricotta

Groene asperges, lekker vind ik die! Op de pizza, maar vooral in een lasagne. Nu eens niet met gewone lasagne, maar van plakken courgette.

Wat heb je nodig?

4 courgettes

2 bossen groene asperges

4oo gram kipfilet

1 bakje ricotta

250 gram kerstomaatjes

2 tenen knoflook, uit de pers

1 ui, gesnipperd

400 ml kruidige tomatensaus

olijfolie

zwarte peper

zout

citroensap

chilivlokken

Bereiden:

Schil de courgettes, snij ze in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op bakpapier op een bakblik. Maak in een kommetje een mengsel van olijfolie, een scheut citroensap, een flinke mespunt chilivlokken, de geperste knoflook, wat zeezout. Kwast de plakken in met de olie, zet ze onder de gril op de hoogste stand. Laat ze licht kleuren, keer ze dan en kwast ze opnieuw in met olie. Zet de gegrilde courgetteplakken apart. Snij royaal de onderste stukken van de groene asperges, schil ze van onder de kop. Kook ze ongeveer zes minuten, giet ze af, zet ze apart. Snij de kipfilet in blokjes. Bak de uien lichtbruin, voeg dan de kip toe en bak het bruin. Bak op het laatst de kerstomaatjes mee, tot het velletje barst.

Kwast de braadslee in met olie, leg een laag courgetteplakken op de bodem. Daarop: blokjes kip met ui, groene asperges, tomaatjes en theelepels ricotta. Daarover de kruidige tomatensaus. Leg daarop opnieuw een laag courgetteplakken. Herhaal de vulling en bovenop weer een laag courgetteplakken. Pak de braadslee in in bakpapier. Zet het in een oven van 200 graden celsius.


About this entry