Courgettebloemen

Amelis’ hof bij Nieuw-Amlelisweerd is een biologische tuinderij waar ik op woensdag en zaterdag zo nu en dan verse groente, fruit en kruiden koop. Voorheen was het de Aardvlo. Het leuke van de Amelis’ hof is dat het ontzettend vers is en groente van het seizoen. Natuurlijk komt er ook het een en ander uit kassen, dat kan niet anders. Ik haalde er al heerlijke gestreepte aubergines, waar ik melanzane van maakte. Er waren ook verse courgettebloemen, maar die moet je op de dag zelf verwerken en eten.  Dus dat deed ik vandaag.

8 Courgettebloemen

1 bol mozzarella di bufala

50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

half ons half gedroogde tomaatjes

vijf takjes basilicumbladeren

een beschuit

Zwarte peper

zeezout

Haal uit de bloemen de stampers en de meeldraden. Als de bloemen op een jonge courgette staan, deze in de lengte insnijden.

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en laat deze in een zeef uitlekken. Snijd het basilicumblad fijn, snijd de tomaatjes fijn, kruimel de beschuit fijn. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Vul de bloemen met het mengsel en vouw ze zorgvuldig dicht.

Voor het beslag:

Twee eieren

100 gram fijne bloem

100 dl bier

zout

Scheid de eieren, Klop het eiwit stijf. Meng bier, eierdooier en zout, voeg de bloem toe en klop het tot een stevig beslag. Spatel het eiwit er door.

Verhit ondertussen in een pan zo’n 100 ml olijfolie. Haal de bloemen door het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak ze in een paar minuten aan beide zijden lichtbruin. Dien ze direct op.


About this entry