Kip met cacao

Ik heb het recept niet van mezelf. Het kwam langs bij Masterchef. Een kok van enige faam maakte als gast deel uit van de jury en gaf de deelnemers opdracht een familiegerecht klaar te maken. Ik kreeg mee dat kip, uien en cacaopoeder deel uitmaakten van de ingrediënten. Met dat gegeven ben ik wat gaan experimenteren. Hier is het resultaat.

Nodig:

1 scharrelkip

4  of 5 eetlepels cacaopoeder van de beste kwaliteit

1 ui, gesnipperd of in ringen

1/2 theelepel gedroogde rode peper

1/2 theelepel cayennepeper

zwarte peper

zeezout

3 eetlepels olijfolie

braadzak

braadslee

Bereiden:

Ontdoe de kip van overtollig vet. Snij met een scherp mes diep in de poten, de rug en de borst. Doe de kip in de zak. Meng alle ingrediënten in een kom en giet die in de zak. Sluit de zak met de strip en masseer de massa in de kip. Laat minstens een uur rusten (nou ja, rusten, je mag best nog eens masseren). Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de kip in de braadslee, knip een gaatje in de zak en zet de kip 45 minuten in de oven.

Lekker met stevige plakken boeren witbrood en witlofsalade.

Varianten:

Je kunt aan de ‘marinade’ andere specerijen toevoegen, zoals kaneelpoeder of gemberpoeder. Zorg wel dat de cacao de overhand houdt. Je kunt ook (veel) knoflook toevoegen. Zelfs tomatenpuree is een mogelijk extra ingrediënt. Kortom, je bent heel wat kippen verder voor je je eigen ‘Poule au Chocolat’ hebt.


About this entry