Pasta met rosbief

Een mooi stuk vlees, rosbief. Maar wie neemt nog de tijd om zo’n groot stuk vlees te bereiden? We kopen het als broodbeleg of als rosbieflapjes a la minuut of als rosbiefreepjes om te roerbakken. Voor de reepjes heb ik een lekker en snel recept. Het staat in een kwartiertje op tafel. Wat heb je nodig?

300 gram rosbiefreepjes

twee blikken tomatenblokjes (goede kwaliteit, dus niet de goedkoopste)

een half potje taggiasche olijven, uitgelekt

vier tenen knoflook in dunne plakjes

twee eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

twee eetlepels oregano (liefst vers)

500 gram pasta, stevige, pipe rigate bijvoorbeeld

neutrale olijfolie om in te bakken

parmezaanse kaas, vers geraspt

zwarte peper

grof zeezout

Bereiden:

Een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem, stevig verhitten. Als de olie goed op temperatuur is de rosbiefreepjes snel dichtschroeien, hooguit twee minuten, uit de pan halen en afgedekt met alufo warm houden. In de pan de knoflook bakken, olijven en kappertjes meebakken, oregano en tomatenblokje toevoegen, vuur temperen en saus tien minuten laten pruttelen. Wat zwarte peper en zeezout naar smaak. Pasta beetgaar koken, afgieten. Rosbiefreepjes in de saus doen en even doorwarmen. Je kunt de pasta aan de saus toevoegen, maar je kunt het ook apart opdienen. Parmezaanse kaas naar smaak. Lekker met een groene sla. Maak je bord schoon met een stuk grof brood!

Advertenties

About this entry