Mosselen met chorizo, knoflook, peterselie en rode wijn

Bij Zocher proefde ik dit heerlijke gerecht. Direct nagedaan natuurlijk! Hier mijn recept.

Nodig:

Grote pan met dikke bodem

2 kilo mosselen

200 gram van de beste chorizo

vier tenen knoflook, fijn gesneden

een halve bos platte peterselie, redelijk fijn gesneden

olijfolie

grof zeezout

een forse scheut rode wijn

Snij de chorizo aan blokjes, snij de knoflook fijn, fruit beiden in een scheut olijfolie in de pan. Maak de mosselen schoon zoals gebruikelijk. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Schep ze regelmatig om en zorg dat de chorizo en de knoflook zoveel mogelijk in aanraking komen met de mosselen. Doe het deksel op de pan en laat deze op hoog vuur ongeveer vier minuten staan. Voeg dan een scheut rode wijn toe aan de mosselen en schep nogmaals om. Voeg wat zeezout toe. Bestrooi rijkelijk met peterselie. Lekker met grof brood of Vlaamse frieten.

Variant: Vervang de helft van de (verse) platte peterselie door verse koriander! je krijgt een ander smaakaccent.


About this entry