Pasta met courgettes

Mijn lief at tijdens de vakantie een heerlijk pastagerecht met courgettes. Dat hebben we thuis natuurlijk nagemaakt.

Je hebt nodig:

500 gram pasta, (penne, fussili)

2 courgettes (lang en slank, met zo min mogelijk zaad)

100 gram gedroogde tomaten, niet in olie! (2o minuten laten weken in warm water)

bos platte peterselie

olijfolie

zout, peper

Boen de courgettes schoon, of als je de schil niet verdraagt, schil met een dunschiller. Snij ze overlangs in twee helften, snij iedere helft in dunne plakken (halve centimeter). Bak de halve plakken in een dun laagje hete olie, zodat ze iets bruin kleuren van buiten en zacht worden van binnen. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Laat de tomaten uitlekken, snij ze in dunne reepjes en bak ze even in de pan waarin je de courgettes bakte. Ik voeg het weekwater toe aan het water waarin ik de pasta beetgaar kook. Doe de courgettes weer terug in de pan. Giet de pasta af, roer de courgette en tomaat er door en knip de peterselie er boven fijn. Breng op smaak met peper en zout. Geef er vers geraspte parmezaanse kaas bij.


About this entry