Lazy Chicken

De braadzak vind ik een uitkomst. Je stopt alle ingrediënten er in, doet hem dicht, prikt er een gaatje in, schuift hem in de oven en voilá! Laatst stopte ik er een scharrelkippetje in met heel veel knoflook. Reken maar dat dat lekker is!
Wat heb je nodig?
-Een braadzak met sluiting
-Een braadslee
-Scharrelkip
-4 tenen knoflook (8 is beter!), fijn gesneden
-olijfolie
-biologische citroen, daarvan de geraspte schil en het sap
-platte peterselie, drie eetlepels
-een flinke schep yoghurt
-een gesnipperd uitje
-grof zeezout en vers gemalen zwarte peper
Haal het overtollig vet van het kippetje. Snij met een scherp mes diep in het vlees van borst, rug en poten. Stop de kip in de zak. Meng in een kom alle ingrediënten. Schep met een lepel de massa in de zak, zorg dat er ook van in de holte van de kip terecht komt. Maak de zak dicht en verspreidt de massa over de kip. Leg de zak in de braadslee en knip er een gaatje in, aan de bovenkant. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de kip er gedurende ruim drie kwartier in. Lekker met burgul en tomatensalade.


About this entry