Grüner Veltliner

De Groene Winkel heeft hem in de aanbieding. Vorig jaar was ik al onder de indruk van de frisse smaak. Een witte wijn ‘zonder vetje’. Ze zijn in opmars, witte wijnen die strakker en ‘krokanter’ zijn. En eerlijk gezegd ben ik om. Bij wijn hoort wat mij betreft een passend gerecht. Wat te koken bij deze mooie Oostenrijker? Mijn lief koos voor pasta met courgette. Wat heb je nodig voor twee personen?

350 gram pipe rigate

2 slanke courgettes

twee forse tenen knoflook

beker crème fraîche

parmezaanse kaas

olijfolie

zwarte peper

zout

rode pepervlokken

basilicumblaadjes

De courgettes (eventueel geschild) in plakjes van een halve centimeter in een ruime pan bakken in de olie totdat ze een licht gekleurd korstje krijgen. Dan de fijngesneden knoflook toevoegen en een mespuntje pepervlokken, meebakken tot het kleurt. Dan de crème fraîche erbij. Ondertussen de pasta beetgaar koken en parmezaanse kaas grof raspen. Als de pasta klaar is afgieten en samen met de kaas en de courgette mengen. Peter en zout. Opdienen met verse gescheurde basilicumblaadjes.

Prachtig met de ijskoude Veltliner!


About this entry