Pollo d’oro

Een gerecht voor een gure lentedag: er zijn nog geen verse groenten en kruiden. Je moet het dus doen met wat je in je voorraadkast hebt (en wat je kunt kopen natuurlijk). Ik vind koken uit de voorraadkast wel leuk. Dit stoofgerecht van kip verwarmt je van binnenuit en doet je verlangen naar lange zomerse avonden. Het is heerlijk als het gloeiend heet wordt opgediend, maar ook koud of lauw niet te versmaden.
Wat heb je allemaal nodig?
In de eerste plaats een biologische kip, een beetje een forse. Die moet in zes of acht stukken verdeeld.
Verder: olijfolie, gedroogde tomaten, uien, veel knoflook, ansjovis (filets), kappertjes, grof zeezout, zwarte peper uit de molen, water.
In een goeie braadpan de olie verhitten en de stukken kip rondom stevig aanbraden, daarna uit de pan nemen. In dezelfde olie vier gesnipperde uien bakken (laten kleuren), Ondertussen in een vijzel de ansjovisfilet fijnstampen, samen met teentjes knoflook van twee bollen (drie mag ook!). Deze pasta ook aanbraden bij de uien. Voeg dan flink wat gedroogde tomaten toe, die je eerst hebt laten wellen in warm water. Bewaar het water even. Laat een half potje kappertjes uitlekken, spoel ze even af en voeg ze toe. Doe de stukken kip terug in de pan en schep alles goed om, zodat de kip bedekt is met de andere ingrediënten. Voeg nu het tomatenwater toe tot de kip ongeveer onderstaat. Wat zeezout en peper voor de smaak. Laat het geheel drie kwartier heel zachtjes pruttelen op laag vuur. Als het gaar is (de kip met van de botten vallen), kan je nog platte peterselie toevoegen.

Lekker met pasta en spinaziesla.


About this entry